Belastingdienst jaagt op leaserijders – woensdag 11 november 2009

De fiscus heeft sinds begin dit jaar al bijna 13 miljoen euro binnengehaald aan naheffingen voor mensen die rommelen met privékilometers. Via intensieve controles,

 bijvoorbeeld in het weekeinde bij pretparken, meubelboulevards en sportcomplexen, wordt dat gecontroleerd.

Sinds het begin van de extra controles, ongeveer 3 jaar geleden, is de teller opgelopen tot 30,5 miljoen euro, zo meldde de fiscus. Leaserijders die jaarlijks niet meer dan 500 kilometer privé in hun auto rijden, krijgen geen fiscale bijtelling. Via intensieve controles wordt dat gecontroleerd. Staatssecretaris De Jager van Financiën kondigde eerder dit jaar al aan dat hij leaserijders intensiever gaat controleren.

Het aantal mensen dat fraudeert groeit nog altijd. Daarom blijven de controles doorgaan. Zo worden leaserijders aangesproken als ze bij de sportschool, het pretpark of de meubelboulevard komen. Controleurs vragen wat ze daar doen met de auto van de zaak. Automobilisten die met hun leaseauto op wintersport gaan, kunnen bij de grens worden gefotografeerd. De Belastingdienst maakt ook gebruik van gegevens van flitspalen en trajectcontroles.

Bron: AutoInternationaal