‘BPM-inkomsten over eerste acht maanden 21,2% hoger’

Ondanks dat auto’s schoner werden, steeg het gemiddelde bpm-bedrag per auto. Er werden meer auto’s verkocht en dat is terug te zien in de schatkist. Maar ook het gemiddelde bpm-tarief lag hoger dan vorig jaar.

Ondanks de lagere uitstootwaarden van nieuwe personenauto’s lagen de bpm-inkomsten in de eerste acht maanden van dit jaar 21,2 procent hoger dan vorig jaar. Dat becijfert dataleverancier VWE. Er is in totaal ruim 1,64 miljard euro aan de autobelasting betaald, 287 miljoen euro meer dan in dezelfde periode van 2017.

WLTP
In de aanloop naar Prinsjesdag onderzocht VWE het totale bedrag aan bpm dat op nieuw verkochte auto’s dat bij de overheid is binnengekomen. Naar verwachting komt de overheid binnenkort met de bpm-plannen voor de komende jaren. De autobranche snakt naar duidelijkheid over hoe de bpm wordt berekend op auto’s die vanaf 1 januari 2019 nieuw worden verkocht. De kans is groot dat de belasting hoger uitvalt door de invoering van de nieuwe testmethode WLTP: in deze realistischere testcyclus valt de CO2-waarde voor vrijwel alle auto’s hoger uit dan in de vorige testprocedure (NEDC). De eerste registraties wijzen volgens VWE op een gemiddelde toename van zeker 20 procent. Of en wanneer de bpm-tabel wordt aangepast aan de hogere CO2-fabriekswaarden als gevolg van de WLTP is nog onduidelijk. Lees ook het artikel: Leasebranche verkiest rust boven hogere restwaarden.

Gemiddeld bpm-bedrag
De stijging van de bpm-inkomsten is logisch te verklaren: er zijn 15,8 procent meer nieuwe auto’s geregistreerd dan over de eerste acht maanden van 2017. Ook steeg het gemiddelde bpm-bedrag per auto. Vorig jaar lag dat bedrag op 4.696 euro. Dit jaar steeg het naar gemiddeld 4.914 euro bpm per auto, een toename van 4,6 procent of 217 euro per auto. Deze stijging is wel opvallend, aldus VWE, omdat de verkochte auto’s dit jaar een lagere CO2-opgaaf hebben dan in 2017. De gemiddelde CO2-uitstoot per auto – volgens de testprocedure – daalde van 111 gram vorig jaar naar 109 gram in 2018. Ook het aantal verkochte volledig elektrische auto’s, waar geen bpm op zit, steeg sterk. Desondanks steeg het gemiddelde bpm-bedrag per auto, dat komt door wijzigingen in de bpm-tarieven sinds 1 januari 2018. De veranderingen die zorgen voor een hogere bpm per auto zijn onder meer de verlaging van de CO2-grenzen van de tariefgroepen, waardoor een auto eerder in een hogere tariefgroep valt. En de verhoging van de dieseltoeslag (zowel tarief als ondergrens).

BPM bedragen nieuw verkochte personenauto’s (jan t/m aug)

bpm bedragen nieuw verkochte personenautos

Bron: VWE